Els Caps i voluntaris


El funcionament de l’Agrupament es basa en voluntaris, tant en la tasca educativa com a la gestora, és per això que és indispensable que els/les Caps se sentin part del projecte en el que participen. Per tal d’aconseguir-ho, és bàsic que els/les Caps gaudeixin de la seva feina, que s’ho passin bé, tant si estan portant infants, adolescents o joves, com si es dediquen a tasques de gestió i que tinguin un ambient de treball distés i agradable.

Per aconseguir això pensem que és necessari:

  • Ganes d’aprendre coses noves i d’aportar idees per tal de que l’Agrupament sigui un ens viu i cosa de tots, no sempre dels que parlen més.
  • Complir allò a que ens comprometem; això implica dues coses: ser realistes a l’hora de marcar-nos fites i ser conscients que la responsabilitat que s’agafa és envers a l’Agrupament, i per tant, hem de saber dir no si creiem que no arribarem.
  • Sinceritat abans que res: Si no s’arriba als compromisos acordats, no s’ha de tenir por a l’hora de demanar ajuda, així com a l’hora de reconèixer els errors, per així poder aprendre a solucionar-los.
  • Un esperit de crítica constructiva, més amb afany de fer les coses millor cada dia, que no pas de fer destacar els errors del altres. Això també implica que es diguin les coses quan toca i no es quedin en un calaix, evitant males interpretacions.
  • Un diàleg constant i personal entre l’Equip de Coordinació i la resta de membres del Consell, per conèixer impressions i inquietuds pròpies de cada persona.