Com afrontar les adversitats i situacions


Coherent

La persona pensa, parla i actua segons la seva experiència i situació personal, utilitzant sempre la lògica i el sentit comú.

A més, la persona actuarà segons el que diu i dirà les coses segons el que pensa, sense canviar la seva manera de ser segons amb la persona que estigui.

El model de persona no té tampoc una forma d’actuar diferent per ell com la que aconsella o diu per a la gent que l’envolta.

Valor

No és valenta aquella persona que no té por a res, sinó aquella que s’enfronta a les seves pors de forma decidida per guanyar-les i superar els obstacles que li posa la vida.

La persona valenta també és aquella que reconeix les seves pors i les explica a la gent propera, així accepta l’ajuda dels seus per tal de superar-les.

Moderat

Una persona moderada és aquella que no pren decisions a la valenta. En qualsevol conflicte intenta arribar a una millor resolució per totes les parts. Això pot implicar una postura extrema en algunes circumstàncies.

El gris no sempre és una bona opció entre el blanc i el negre. Però la persona moderada escollirà blanc o negre si és necessari sempre desprès d’una valoració en fred i desprès de valorar totes les opcions.

La moderació no implica sempre buscar el terme mig.

Saber escoltar i aprendre dels altres

El model de persona sempre té una opinió sobre les situacions que l’envolten, no obstant no deixa d’escoltar les opinions de la gent que l’envolta en les mateixes situacions.

I d’aquest enriquiment ha de saber treure les conclusions i ser valent per modificar la seva opció inicial si així ho creu convenient.

L’orgull, la tossudesa i el fet de no voler reconèixer que la seva postura no era, potser, la millor opció, el converteix en un ase.

Crític

Aquella persona que és critica sempre valora la seves accions i decisions i els resultats que comporten en ells i el seu entorn. Així s’enriqueix i aprèn de qualsevol decisió, ja sigui correcta o errada.

Fa el mateix per tot allò que l’afecta en el seu entorn, sent crític també amb la gent que l’envolta, no jutjant sinó valorant de manera objectiva, constructiva i educada perquè tothom s’enriqueixi com ell/a.

No obstant, no mira enrere pensant en com hagués afectat al futur si en un moment donat hagués pres una altra decisió. N’aprèn i segueix endavant, és valent davant l’error.

Inconformista

El model de persona busca persones inconformistes que no justifiquen els seus encert ni les seves errades en la sort, atzar o destí.

L’inconformista davant del problema, busca solucions pel que pot canviar i no s’excusa de tot en aquelles coses que s’escapen d’ell/a, això suposa la no evolució de la persona.

Decidit

Desprès de valorar de forma crítica, escoltar i aprendre d’altres opinions i extreure diferents possibles conclusions a qualsevol situació de forma moderada i en fred, arriba el moment de prendre una decisió. Aquesta s’ha de prendre de forma ferma i valenta, sent conscient que possiblement no agrada a tothom o senzillament no és la solució més adequada al problema. La decisió perfecta difícilment existeix.

Però el que és important és que el model de persona no tingui por a prendre aquesta decisió i estigui divagant durant tota la vida, o pensant que el problema s’arreglarà per si sol.

Només et penediràs d’allò que has deixat de fer, mai d’alguna cosa que has provat, hagi sortit bé o malament.