La Unitat


Res a mitges
(15-18 anys)

Complerts els 15 anys, els joves comencen a treballar en la Unitat Pionera.
Aquest és un moment crucial per a les idees, els interrogants i les ambicions. Els nois i les noies comencen a perfilar la seva personalitat definitiva. El grup cobra enorme importància i es fan homes i dones actius. No accepten l’oci passiu i dirigit que s’ofereix als joves. Elaboren els seus propis projectes, oberts al servei comunitari, s’obren a la societat i afermen la seva pertinença i la seva responsabilitat ciutadana.
Conceben els seus propis «projectes de canvi». Són ells i elles els veritables protagonistes del seu futur. Conceben «l’Empresa» des de la idea fins a l’execució, amb la mera supervisió de l’educador adult. Es responsabilitzen de les seves accions i s’impulsen en la seva pròpia motivació.
Comencen a plantejar-se la seva formació professional i a fixar-se reptes. Es fan conscients que els estudis són el més important de les seves vides en aquest moment, sense deixar de costat també les seves aspiracions socials i les seves ganes de divertir-se de forma saludable. La cura de la salut cobra una gran importància en aquesta etapa per a convertir-se en un adult sa.